Sensorer och smarta enheter ger säker hemmiljö

HOME

Vår lösning ska uppmuntra personen att fortsätta leva ett så aktivt liv
som möjligt utan rädsla för att något ska hända

Ökad livskvalitet

Genom ett sensorpaket som installeras i personens hem kan anhöriga enkelt ta del av personens vardag även om de inte är på plats. Systemet är kopplat till en applikation där anhöriga kan uppdatera sig om allt är ok kring medicinering, mat och dryck, toalettbesök, sömnmönster m.m.

Genom AI kan sensorteknik även identifiera avvikelser i personens beteende eller rörelsemönster. Det ger potential att förutse och förebygga olyckor och indikera på att en hjälpinsats behöver sättas in

Vår lösning ska uppmuntra personen att fortsätta leva ett så aktivt liv som möjligt utan rädsla för att något ska hända. Genom automatiska avstängningar och lås kan de slappna av och använda sina kvarvarande förmågor på ett naturligt sätt som på så sätt bidrar till ökad livskvalité.

Uppkopplad hjälp

Dygnet runt, året runt är våra sensorer aktiva för att skapa trygghet åt såväl personen som lever med sjukdomen som de anhöriga.

Med en av våra kameror installerad kan man med lätthet logga in och säkerställa att personen mår bra om en notifiering eller eller ett larm har skickats. Vid behov kan man också larma efter hjälp eller vård om detta anses krävas.

Är du ok? – Kom närmare anhöriga

Som ett komplement till trygghetspaketets sensorer kan man även installera en eller flera kameror för en extra trygg tillvaro. Till exempel faller cirka 50 000 personer över 65 år så illa att de behöver läggas in på sjukhus för vård.

I ett vanligt hemlarm registrerar kameran oväntad rörelse. På samma sätt startar våra kameror vid avsaknad av rörelse och den anhöriga kan då välja att starta kameran för att se om något hänt och säkerställa att allt är OK alternativt larma efter hjälp.

Om Meminisse
- Bli en del av lösningen

Våra smarta lösningar hjälper kognitivt sjuka att stanna i sitt hem så länge som möjligt med en så hög levnadsstandard som möjligt.